TJ Horní Újezd vstoupila do nového milénia uspořádáním turnaje ve stolním tenise. Sportovní ples uspořádala TJ Horní Újezd 2.února 2001. Ples navštívilo 147 lidí. V zimě roku 2001 se družstvo mužů zúčastnilo fotbalového turnaje pořádaného krajským výborem fotbalového svazu České republiky. Výroční schůze TJ Horní Újezd se uskutečnila 16.března 2001. Byla zde vyhodnocena činnost organizace za minulý rok, schválena zpráva o hospodaření TJ Horní Újezd a bylo oznámeno zakoupení nového autobusu značky Karosa. Po jaře 2001 obsadilo družstvo mužů 8.místo ve čtrnácti členném okresním přeboru Svitavska, dorost skončil také v okresním přeboru Svitavska třetí, stejně jako žáci. Elévové obsadili ve své skupině okresního přeboru 3.místo. Dne 9.června 2001 uspořádala TJ Horní Újezd tradiční tradiční přátelské utkání s hokejisty HC Pojišťovna Pardubice s výsledkem 0:2 pro hokejisty. Po utkání následovala autogramiáda a společná beseda v hostinci Pod Hájem. V letním období roku 2001 postihla hřiště TJ Horní Újezd další povodeň. Po podzimní části soutěží tohoto roku obsadili muži v okresním přeboru Svitavska 4.místo, dorost ve své věkové kategorii přezimoval v této soutěži na prvním místě a žáci hrající taktéž okresní přebor Svitavska skončili pátí. Elévové ve své skupině okresního přeboru Svitavska obsadili 2.místo. Rok 2001 tentokrát nezakončila TJ Horní Újezd Štěpánskou zábavou, kterou uspořádala 25.prosince 2001, ale turnajem ve stolním tenise, který se konal 29.prosince 2001.

Oddíl TJ Honí Újezd uspořádal v roce 2002 zimní turnaj v kopané na hřišti na Desné, kde domácí oddíl TJ Horní Újezd skončil 2. za týmem ze sousedního Dolního Újezdu. Výroční schůze roku 2002 se konala 16. března za účasti 38 členů z celkového počtu 188 členů TJ Horní Újezd. Tato výroční schůze byla volební. Předsedou TJ Horní Újezd se stal Bohumil Novák, předsedou fotbalového oddílu spadajícího pod TJ Horní Újezd se stal Jiří Novotný. Od jarní části fotbalových soutěží v roce 2002 začala TJ Horní Újezd vydávat oddílový zpravodaj „Hornoújezdský gól“, který se prodával se vstupenkami na domácích utkáních družstva mužů. Po jarní části fotbalových soutěží skončilo družstvo mužů na 3.místě, což z důvodu reorganizace fotbalových soutěží znamenalo postup do I.B třídy Pardubického kraje. Dorost dokázal to samé, vyhrál okresní přebor Svitavska a také postoupil do I. třídy Pardubického kraje. Žáci v okresním přeboru vybojovali 5.místo. Družstvo nejmenších fotbalistů, elévové, se dokázali dostat ze své skupiny až do finálového turnaje okresního přeboru, kde skončili čtvrtí. V letní přestávce mezi fotbalovými soutěžemi došlo také na přátelské utkání fotbalistů TJ Horní Újezd s HC Pardubice, které hosté vyhráli poměrem 3:1. Po utkání proběhla autogramiáda a společná beseda. Po podzimu 2002 skončilo družstvo mužů na 7. místě čtrnáctičlenné I.B třídy Pardubického kraje, dorost v I.třídě Pardubického kraje obsadil výborné 3.místo, žáci v okresním přeboru byli čtvrtí, elévové ve své skupině okresního přeboru Svitavska obsadili 2.místo.

Roku 2003 se podařilo výboru TJ Horní Újezd opět uspořádat turnaj v kopané mužů na hřišti na Desné. Tento turnaj vyhrála pořádající TJ Horní Újezd. Výroční schůze se konala 28.2.2003. Schůze se zúčastnilo 55 členů TJ Horní Újezd a dva hosté (sekretář oddílu Trstěnic Petr Stráník a starosta sousedního Dolního Újezda Josef Kladivo) V této době měla TJ Horní Újezd celkem 186 členů a majetek činil 434000 Kč. V průběhu jara 2003 bylo vybudováno zábradlí u hřiště a sloupy se sítěmi za oběma bránami. Jarní část soutěže I.B třídy roku 2003 byla pro oddíl mužů TJ Horní Újezd nejúspěšnější v historii. Muži se v této soutěži umístili na 6.místě. Dorost skončil v I.třídě Pardubického kraje na 8.místě, žáci v okresním přeboru Svitavska na 7.místě, elévové ve své skupině okresního přeboru Svitavska skončili druzí. Nejzásadnějším počinem TJ Horní Újezd v letním období roku 2003 bylo podepsání smlouvy se Sokolem Dolní Újezd o společném působení žákovských družstev. Všechny oddíly žáků hrají pod hlavičkou Dolního Újezda, „A“ tým mladších a starších žáků hraje I.třídu Pardubického kraje a „B“ tým okresní přebor Svitavska. Cílem projektu je zajistit mladým hráčům obou oddílů kvalitnější podmínky pro jejich fotbalový růst. Po podzimu 2003 skončili muži v I.B třídě na 10. místě ze 14 mužstev, dorost v I.třídě Pardubické kraje skončil šestý, elévové skončili ve své skupině okresního přeboru Svitavska na 3. místě. Rok 2003 byl zakončen tradiční Štěpánskou zábavou a turnajem ve stolním tenise.

Výroční schůze roku 2004 byla uspořádána 25.února. Zúčastnilo se jí 50 členů a jeden host. K tomuto datu měla TJ Horní Újezd 206 členů. Po jaře 2004 skončilo družstvo mužů hrající I.B třídu na 10.místě, což znamenalo záchranu v soutěži. Dorost v I.třídě Pardubického kraje čtvrtý, rezerva starších žáků hrajících pod hlavičkou Sokola Dolní Újezd obsadilo v okresním přeboru Svitavska bronzovou příčku, stejně jako elévové hrající taktéž okresní přebor Svitavska. 24.7.2004 uspořádala TJ Horní Újezd fotbalový turnaj, kterého se zúčastnily oddíly z obcí, které mají ve svém názvu Újezd. Turnaj dostal jméno Újezdský pohár. Zvítězilo v něm družstvo z Újezdu u Uničova, TJ Horní Újezd skončila druhá. Po podzimní části fotbalových soutěží ročníku 2004/05 skončili muži TJ Horní Újezd v I.B třídě Pardubického kraje na výborném 2.místě za vedoucími Libchavami, dorost ve své kategorii hrál stejnou soutěž a skončil po podzimu 2004 sedmý. „A“ tým žáků: mladší žáci skončili sedmý, starší obsadili 4.pozici. Oba tyto týmy hráli I.třídu Pardubického kraje. „B“ žáků hrající okresní přebor Svitavska skončili na pátém místě. Elévové v okresním přeboru zvítězili. Po konci této podzimní části soutěže došlo k rekonstrukci kabin TJ Horní Újezd. Na tuto akci poskytl Krajský úřad Pardubického kraje dotaci ve výši 100000Kč. Na akci se také významně podíleli sponzoři oddílu a mnoho brigádnických hodin odpracovali členové a funkcionáři TJ Horní Újezd. Rok 2004 byl zakončen dvěma tradičními akcemi: turnaje ve stolním tenise a Štěpánskou zábavou.

V roce 2005 se výroční schůze TJ Horní Újezd konala 25.února. Byla zde zhodnocena činnost za rok 2004, hospodaření TJ Horní Újezd a kladně zhodnocena byla spolupráce fotbalového oddílu v žákovské kategorii s oddílem Sokola Essa Dolní Újezd. Po jarní části fotbalových soutěží vylepšilo mužstvo mužů TJ Horní Újezd historické maximum, když v I.B třídě skončilo na 3.místě. Dorost v I.třídě skončil čtvrtý, žáci hrající pod hlavičkou Sokola Essa Dolní Újezd skončili na 5. a 7. místě I.třídy (starší a mladší), „B“ tým hrající okresní přebor skončil třetí. Výborný výsledek zaznamenaly elévové TJ Horní Újezd, kteří vyhráli svou skupinu okresního přeboru a na finálovém turnaji ve Svitavách skončili na 2.místě. Významného ocenění se dočkal dlouholetý předseda TJ Horní Újezd Bohumil Novák, který získal ocenění dr.Jíry za dlouholetou činnost v oblasti tělovýchovy. TJ Horní Újezd uspořádala v letní přestávce v roce 2005 druhý ročník Újezdského poháru. Domácí oddíl reprezentovaly dva oddíly, družstvo dorostu doplněné několika hráči týmu mužů skončilo třetí, muži tento turnaj vyhráli. Po podzimní části I.B třídy roku 2005 skončili muži čtvrtí, dorost v I.třídě obsadil osmé místo, starší a mladší žáci v I.třídě skončili na 5. respektive 8.místě, „B“ tým žáků obsadil 4.pozici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *