Rok 2011 začal valnou hromadou, která se konala 27. ledna v hornoújezdském hostinci za účasti 52 členů. Začátkem března jsme uspořádali taneční zábavu a dětský karneval. Během zimní přípravy dorost odehrál turnaj na umělé trávě v Chocni, muži hráli přípravné zápasy na umělé trávě v Ústí nad Orlicí, proběhlo třídenní soustředění v Boskovicích, kterého se zúčastnilo více než 20 mužů a dorostenců. Jarní část dopadla pro všechny naše mužstva výborně. Muži vyhráli skupinu „A“ III. třídy a po barážovém dvojutkání s Městečkem Trnávka mohli slavit návrat do okresního přeboru. V mistrovských utkáních sezóny 2010/2011 muži ani jednou neprohráli. Dorostenci dosáhli nejlepšího umístění v historii, kdy skončili na 2. místě v I. třídě Pardubického kraje, sk. B. Mladší žáci skončili na 3. místě v  I. třídě Pardubického kraje, sk. B V té samé soutěži se starší žáci umístili na 4. místě. 8. ročník Újezdského poháru se uskutečnil na našem hřišti. Tento turnaj jsme vyhráli, když jsme všechny zápasy vyhráli shodně 3:0. Do podzimní části ročníku 2011/2012 nastoupila naše přípravka ve společném družstvu s Dolním Újezdem. Žáci uzavřeli rok 2011 na 6. místě krajského přeboru, mladší skončili osmí. Dorost hrál nejvyšší soutěž, kterou jsme kdy samostatně hráli – krajský přebor. Se ziskem pěti bodů jsme skončili v samém závěru tabulky. Muži po podzimu obsadili 10. místo okresního přeboru se ziskem 15 bodů. V listopadu a prosinci jsme uspořádali dvě taneční zábavy. Turnaj ve stolním tenise, konaný 30.12.2011, vyhrál Lukáš Jána z Dolního Újezdu.

Na valné hromadě, která se konala 20.1.2012, odstoupil z funkce předsedy Zdeněk Beneš, nahradil ho Pavel Boštík ml. z Poříčí. V březnu roku 2012 jsme uspořádali dětský karneval a taneční zábavu. Na karnevale bylo nejvíce dětí za poslední roky. TJ začala provozovat cvičení rodičů s dětmi od tří let věku. Trenérem mužů se od zimní přestávky stal Jan Kuchta z Pohodlí, během jara se k němu připojil navrátivší se Zdeněk Bednář. Týmu mužů se podařilo zachránit okresní přebor, dorostenci skončili v krajském přeboru na posledním místě. Žáci odehráli v krajském přeboru slušnou sezónu a oba týmy skončily uprostřed tabulky. Spojení přípravky s Dolním Újezdem znamenalo značný úbytek dětí z našeho oddílu. Začátkem prázdnin jsme uspořádali dětský sportovní den. Újezdský pohár se tentokrát konal v Újezdu u Uničova, obsadili jsme na něm 4. místo. Zastupitelstvo obce Horní Újezd uspělo s žádostí o dotaci pro akci „Modernizace a rozšíření sportovního areálu – I. etapa“. Podzimní fotbalové výsledky nebyly nijak lichotivé. Muži skončili v okresním přeboru na 12. místě, dorost se potýkal s velmi špatnou docházkou hráčů a skončil v I. třídě Pardubického kraje na 10. místě. Starší žáci obsadili v krajském přeboru 9. místo, mladší skončili dvanáctí. Starší a mladší přípravka odehrála okresní přebor ve společném týmu s Dolním Újezdem. V listopadu odstoupil Pavel Boštík z funkce předsedy TJ i z výkonného výboru. V závěru roku jsme opět uspořádali dvě taneční zábavy. Turnaj ve stolním tenise (29.12.2012) vyhrál vozíčkář Petr Svatoš z Litomyšle.

Hlavním tématem lednové valné hromady roku 2013 byla volba nového výboru. Staronovým předsedou se stal Zdeněk Beneš st., místopředsedy Jaroslav Kladiva a Kamil Prokop, sekretářem Zdeněk Beneš ml. Slušnou účast zaznamenaly dvě tradiční jarní akce – taneční zábava a dětský karneval. Muži obsadili v tabulce okresního přeboru 12. místo a o udržení v soutěži úspěšně bojovali v barážovém dvojutkání s Hradcem nad Svitavou. Dorost skončil v I. třídě Pardubického kraje poslední, starší žáci obsadili v krajském přeboru výborné 5. místo, mladší žáci byli rovněž poslední. 20. července 2013 jsme na hřišti uspořádali dětský sportovní den, kterého se zúčastnilo kolem 50 dětí. Jubilejní 10. ročník Újezdského poháru se konal v Horním Újezdě, okres Přerov. Obsadili jsme 5. místo. Do sezóny 2013/2014 jsme samostatně přihlásili mladší přípravku. Podzimní výsledky našich mužstev: okresní přebor mužů 9. místo, I. třída Pardubického kraje dorostenců 5. místo, I. třída Pardubického kraje – st. žáci 4. místo, ml. žáci 5. místo. V prosinci začalo stěhování a zařízování nových kabin. Vánoční turnaj ve stolním tenise znovu opanoval Petr Svatoš.

Rok 2014 byl ve znamení nových kabin. V sobotu 5. dubna jsme společně se zastupitelstvem obce Horní Újezd uspořádali den otevřených dveří. O den později proběhlo první mistrovské utkání v nových kabinách, kdy muži porazili Linhartice 3:2. Mužům se celkově v jarní části okresního přeboru dařilo, celkově skončili na 3. místě. Dorostenci obsadili 5. místo tabulky, starší žáci skončili druzí, mladší poslední. 22. června 2014 jsme společně se zastupitelstvem obce Horní Újezd uspořádali sportovní odpoledne při příležitosti otevření nových kabin. Program byl bohatý – žáci se utkali s výběrem dětských domovů, „mladší“ stará  garda hrála proti vychovatelům z dětských domovů, dorostenci hráli proti ženskému týmu z Chocně, stará garda proti Dolnímu Újezdu. K vidění byla výstava historických fotografií TJ Horní Újezd, ukázka výcviku psů a ukázka leteckého modelářství, pro děti byl v provozu skákací hrad. Vrcholem programu bylo utkání mužů proti All stars výběru hvězd (tým Marka Víta). Za něj nastoupili mimo jiné Vratislav Lokvenc, Roman Skamene, Jiří Jarošík, Jiří Novotný, Sagfan Tofi či mistr Evropy z Bělehradu 1976 Antonín Panenka. Celé akci přihlíželo dle střizlivých odhadů 500 diváků. Největší zásluhu na této mimořádné akci měl předseda TJ Zdeněk Beneš st. Vydařil se také dětský sportovní den, který se uskutečnil 12. července. Na Újezdském poháru jsme obsadili 4. místo. Pod vedením Pavla Boštíka ml. začal vznikat filmový dokument o historii našeho spolku. Muži po podzimní části okresního přeboru skončili na výborném 2. místě. Naopak našim mládežnickým týmům se výsledkově nedařilo. Vánoční turnaj ve stolním tenise vyhrál dolnoújezdský Lukáš Jána.

Jako tradičně byla první velkou akcí roku 2015 valná hromada, která se konala 23. ledna za účasti 55 členů. V prvním březnovém víkendu jsme obsadili kulturní dům. Po čtrnácti měsících práce proběhla v pátek 6. března 2015 premiéra filmu o historii TJ Horní Újezd S historií v zádech. Největší zásluhu na vzniku tohoto díla má Pavel Boštík ml., Zdeněk Beneš ml., Michal Motyčka a firma LTE video. V sobotu se pak uskutečnila taneční zábava a v neděli karneval. Muži po výborné jarní části vyhráli okresní přebor a postoupili do I. B třídy. Dorostenci i starší žáci skončili předposlední, mladší žáci poslední. V letní přestávce jsme pořídili nový ukazatel času a skóre. Dětský sportovní den byl poznamenán menší účastí dětí. Ve 12. ročníku Újezdského poháru jsme obsadili 3. místo, Václav Žďára se stal nejlepším střelcem. Muži odehráli velice dobrý podzim, kdy skončili na 4. místě I. B třídy. Dorostenci hráli ve společném družstvu s Morašicemi, v I. třídě Pardubického kraje, sk. B obsadili první místo bez ztráty bodu. Žáci pod hlavičkou Dolního Újezdu skončili v meziokresním přeboru starších žáků na předposledním místě. Starší přípravka startovala v okresním přeboru také ve  společném družstvu s Morašicemi, mladší přípravku jsme přihlásili sami. V závěru roku jsme uspořádali tři taneční zábavy, všechny se vydařily.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *